Vuurwerkangst

 

Oud en nieuw komt er weer aan, maar helaas genieten onze huisdieren NIET van een knallende jaarwisseling. Voor veel huisdieren brengt dat veel stress met zich mee. Wij hebben goede tips verzameld om uw dier te helpen. Sommige huisdieren raken echt in paniek door de lichtflitsen en knallen van het vuurwerk. Is uw hond of kat rond oudejaarsdag erg paniekerig of gestresst, dan hebben wij een aantal goede oplossingen om de stress en paniek te verminderen. Dat hoeft, als u op tijd begint, niet meteen een medicijn te zijn.

 

Voor katten en honden zijn er verschillende producten die uw dier door deze moeilijke periode heen kunnen helpen. Dit zijn geen medicijnen, uw dier wordt er dus ook niet suf van. Met deze middelen moet u wel ruim van tevoren beginnen, wij geven u hierover graag advies. Elk dier heeft zo zijn of haar eigen ‘plan van aanpak’ nodig.

 

Voor dieren die heel erg paniekerig zijn, bestaan er kalmerende tabletjes. Deze hebben wij rond de jaarwisseling altijd op voorraad. De door ons voorgeschreven tabletten werken doordat ze angst verminderen en maar een beetje suf maken. Met andere woorden, je wordt er eigenlijk gewoon lekker rustig en minder angstig van. Er zijn geen bijwerkingen, maar helaas werkt het niet bij alle honden en katten. Het is daarom het beste om vooraf al een keer te proberen of en hoe het bij uw dier werkt door een keer een klein beetje te geven.

kattenvuurwerk