Milieuvriendelijk

Naast dieren en hun eigenaren, vinden wij ook het milieu erg belangrijk.

Daarom gaan wij nog wat verder dan de geldende regels wat betreft afval. Uiteraard worden oa bloed, naalden, mesjes en terug gebrachte medicijnen in speciale containers voor medisch afval verzameld. Deze worden volgens de strengste regels afgevoerd en vernietigd.

Om röntgenfoto’s te kunnen maken zijn van oudsher ontwikkelaar en fixeermiddel nodig. Deze stoffen zijn heel slecht voor het milieu, het is zeer giftig chemisch afval. Daarom hebben wij er, voor gekozen om een digitaal röntgenapparaat te nemen. Wij hebben daardoor geen chemisch afval!

Verder worden niet alléén karton, papier en glas apart verzameld en opgehaald voor hergebruik, maar dat geldt ook voor plastic. We doen dat niet alleen voor de grote stukken zoals dozen en zakken. We verzamelen juist ook de kleine papieren en plastic verpakkingen.

We hebben in elke ruimte aparte verzamelbakken voor papier, karton, glas, plastic en medisch afval. Daardoor hebben we maar heel weinig zogenaamd “restafval”.

Voor Stichting AAP verzamelen wij cartridges en oude mobiele telefoons. Deze worden door hen gerecycled, de opbrengst is ten behoeve van de opvang en verzorging van hun dieren.

Ook hebben wij bewust gekozen voor groene energie en hebben we vrijwel overal LED-lampen.