Katvriendelijke praktijk

Katten zijn dieren die al snel veel stress ervaren. Bij de dierenarts is het sowieso al spannend. Wij hebben daarom een apart deel van onze praktijk helemaal op katten ingericht. En omdat we alleen op afspraak werken, hoeft u eigenlijk nooit te wachten. Zelfs als er net op hetzelfde moment een spoedgeval binnen komt, hebben wij een speciale wachtkamer voor katten. Het is hier rustig en er is een kattenflat. Katten zitten namelijk graag op een hoge plaats. Ze kunnen dan “de kat uit de boom kijken”.

 

Ook als uw kat opgenomen moet worden, gebeurt dat met zo min mogelijk stress. De kattenopname is achterin het gebouw. Hier komen nooit honden, die worden namelijk opgenomen in een aparte ruimte helemaal aan de andere kant van het gebouw. De katten kunnen hierdoor zelfs een hard blaffende hond niet horen. Ook krijgen ze allemaal een eigen ruime kooi met kattenbak. Daarnaast is er natuurlijk ook nog plaats voor een eigen mandje of dekentje van thuis.

Minder stress betekent dat de kat zich makkelijker laat onderzoeken. Ook zal de kat beter genezen van bijvoorbeeld een operatie als er minder stress is.

icc_logo kat care