Juni Chipmaand

Juni is weer de chipmaand. Dat betekend dat u bij ons deze maand ook dit jaar weer met 25% korting uw huisdier kunt laten chippen.

Sinds 1 april 2013 is in Nederland het chippen en registreren van honden verplicht en moet de eigenaar de registratie up-to-date te houden. In 2021 zijn de regels weer aangescherpt. Hoewel  deze plicht er voor katten (nog) niet is, het is voor hen net zo belangrijk. Mocht u een “wegloopkonijn” hebben, dan kunt u hem/haar natuurlijk ook laten chippen.

Over het chippen en registreren van huisdieren bestaan veel misverstanden. Veel huisdierbezitters denken dat hun dier bij het chippen ook automatisch geregistreerd wordt. Dat is vaak niet zo, u moet dat meestal zelf doen. Ook weten mensen vaak niet dat de chip slechts een nummer bevat. Pas ná registratie wordt het chipnummer gekoppeld aan de gegevens van de eigenaar. De gegevens staan dus niet op de chip zelf!

Het is altijd goed om, zeker in de vakantieperiode, na te gaan of uw dier goed geregistreerd is. Jaarlijks worden wel 32.000 dieren als vermist opgegeven, waarvan het in bijna 80% van de gevallen om een kat gaat! Een dier dat gechipt is en bij een databank geregistreerd, kan gemakkelijk met zijn baasje herenigd worden. Zonder chip kan het dier niet geïdentificeerd worden. Zonder registratie zijn de gegevens van de eigenaar niet bekend.
Op de websites chipnummer.nl kunt u checken of, waar en hoe uw huisdier geregistreerd staat.