Aparte opnameruimte voor katten en andere stress gevoelige dieren

 

We hebben een aparte ruimte ingericht voor de opname van katten en andere stress gevoelige dieren. Deze is achterin ons pand, ver van de opnameruimte voor honden. Katten ontwaken dus uit hun narcose zonder hondengeblaf en andere stresserende geluiden. Heel katvriendelijk dus. Ze zitten apart in een lekker ruim hok met een kattenbak met stofvrije vulling, die ook nog eens heel milieuvriendelijk is. Op de hokken is, evenals in de opnameruimte voor honden, een camera gericht. We kunnen zo vanuit elke ruimte uw dier goed in de gaten houden. Natuurlijk lopen we ook vaak even naar binnen om extra goed te controleren en even een “praatje” te maken of te knuffelen indien dat op prijs wordt gesteld.

Als uw dier onverhoopt wat langer bij ons moet verblijven, kunnen we het hok 2x zo groot maken.

De kooien in deze ruimte zijn ook te gebruiken als “zuurstofkooi”. Dat is voor de behandeling van dieren die het benauwd hebben of om een andere reden extra zuurstof nodig hebben. Bijvoorbeeld konijnen en knaagdieren die uit een narcose wakker worden hebben extra zuurstof nodig.

Natuurlijk kunnen we deze kooien ook lekker warm of juist koel maken. Daarvoor hebben we speciale “matrassen” waar water van een exacte temperatuur doorheen wordt gepompt. In de opnameruimte voor honden hebben we die in een grotere variant.