Wist u dat…

uit recent onderzoek blijkt dat katten ouder dan 7 jaar een vrij groot risico hebben op een verhoogde bloeddruk. Voor katten met een nierziekte of een te snel werkende schildklier, is dat risico nog veel groter. U als eigenaar merkt in eerste instantie niets van een verhoogde bloeddruk. Een verhoogde bloeddruk kan, zeker als het langer blijft bestaan, wel grote problemen veroorzaken. Het veroorzaakt schade aan onder andere de ogen, de nieren, het centraal zenuwstelsel en het hart. Gelukkig is een hoge bloeddruk vrij goed te behandelen en hoeft het dus niet zo ver te komen.

Uit onderzoek is gebleken dat van de katten ouder dan 7 jaar 10 % een nierprobleem heeft. Bloedonderzoek kan slecht werkende nieren in een redelijk vroeg stadium aantonen. Maar als uit bloedonderzoek blijkt dat de nierfunctie erg slecht is, is de nierfunctie meestal al met 50% afgenomen. Ziek worden katten vaak pas als hun nieren nog maar 20% van hun werk doen! Dan zijn naast een speciale nierdieet, ook medicijnen nodig.

Een verhoogde bloeddruk is door middel van een bloeddrukmeting wèl al in een vroeg stadium vast te stellen. Er kan dan op tijd een behandeling worden gestart, waardoor ergere problemen voorkomen worden.
In mei en juni van 2017 hebben wij een speciale kortingsactie voor bloeddrukmeting en bloedonderzoek bij katten.

punkie